המטפים לא מספיקים
על פי הנחיית רשויות הכיבוי ובהתאם לצרכים נקודתיים, מקובל כיום השימוש במטפים חדישים המבוססים על הלוטרון. מדובר בחומר כיבוי ידידותי, שאינו מזיק לסביבה כדוגמת חומרים כימיים שהיו נפוצים בעבר הלא רחוק (כדוגמת גג הלון). אך עם כל הכבוד למטפים השונים, וותיקים או חדישים גם יחד, הם רחוקים מלהספיק. מתזי מים הם אמצעי חיוני כל כך, מכיוון שהם מופעלים באופן אוטומטי, ללא צורך במגע יד אדם.
כיבוי מהיר, יעיל, חכם
חשוב לציין שאנו לא יוצאים נגד המטפים, נהפוך הוא. בהחלט מומלץ לפזר מטפים שונים, לרבות פתרונות כגון הלומט בנקודות אסטרטגיות ובהישג יד. אך מטף כיבוי לא מגיע במקום מתזי מים. כדאי גם להדגיש משהו שאולי נשמע די מובן מאליו. המתזים מכילים את חומר הכיבוי היעיל ביותר בקנה מידה רחב. היכולת של מטף לאפשר כיבוי יעיל של שריפה גדולה מוגבלת. אך מתזים יכולים לפזר מים בכמות רבה מאוד ובתוך רגעים ספורים בדיוק במקום הרצוי. המתזים מופעלים מיד כאשר מזוהה טמפרטורה גבוהה ולא צריכה להיות נוכחות של אדם, אחראי בטיחות או אפילו עובר אורח כדי להבטיח את הכיבוי. זה נעשה מהר, יעיל וחכם.
הצלת חיים ומניעת נזק לרכוש
תכנון של מתזי מים אפשרי כבר בשלב תכנונו של מבנה גדול או רב קומתי. קבלנים הבונים מבני מגורים או מפעלים חייבים לדאוג לכך אם הם רוצים לקבל אישור לאכלס את המבנה. לצד מערכות למפעלים ולמוסדות כדוגמת גלאי פרופן בוטן המתזים נחשבים לחיוניים בעיני רשויות הכיבוי ובצדק. ידוע כי זו המערכת שמפחיתה את מספר הנפגעים באופן ראוי לציון. זאת המערכת שמונעת משריפה קטנה להפוך לשריפה גדולה. זו המערכת שיודעת לחסוך לא רק פגיעה בחיי אדם אלא גם נזק גדול לרכוש.